118sthlmDJ

118sthlmDJ

sommar012Jag tog ledigt idag och åkte buss. Egentligen var det en dålig dag att ta ledigt på, men jag behövde åka buss. Ibland tröttnar man helt enkelt, och då, helt plötsligt, måste man bara åka buss. Jag bestämde mig för att åka ut till någon förort till att börja med, vilken spelade ingen roll. Det är helt oviktigt. Det som är så otroligt sorgligt med att åka buss är att man får se alla dessa människor som alltid ska någonstans. Jag förstår det bara inte. Egentligen handlar det inte om att vara på väg heller, som man kanske kan tro. Egentligen handlar det inte om någonting. Det är just vad det handlar om. Ingenting. Man åker bara, stirrar ut på trottoaren eller glor på någon människa och tänker på vad fan man vill.

I sätet framför mig på den där bussresan satt en flicka med sin mamma. Jag gillade den där flickan. Hon klagade på att de flesta människor var dumma i huvudet och på sin mamma för att hon rökte för många cigaretter. Hennes mamma gillade det inte, men var inget vidare på att få henne att sluta. Det var ganska fullt i bussen, klockan var inte så mycket och folk var på väg till sina jobb. Det märktes att hon tyckte det var riktigt jobbigt, den där mamman. Hon försökte avleda flickans tankar genom att prata om någon disneyfilm. Om det är någonting som jag avskyr, så är det film. Framförallt disneyfilmer. Prata inte om eländet.

Ju längre ut från staden bussen kom, desto färre resenärer åkte med. Tills vi kom till slutstation, där stod det massor med folk och väntade på att få komma in till stan. Deras ansikten var tomma och uttryckslösa. De såg bortom, alla med samma glänsande blick, funderande på vart de skulle och när de sedan skulle komma bort från detta “vart”. Jag blev så nedstämd av tanken på det hela att jag var tvungen att byta buss, så jag gick över gatan och väntade på en som skulle åt något annat håll. Det var svinkallt ute, så jag drog ner min mössa långt över öronen. Jag såg antagligen ut som en idiot där jag gick med min mössa så långt ner på huvudet att jag knappt kunde se, men det brydde jag mig inte ett smack om. Jag brydde mig inte heller om var nästa buss skulle någonstans. När den kom satte jag mig längst bak, längst in i hörnet så att jag skulle ha en bra överblick. Men det spelade ingen roll, för bussen var ändå helt tom så när som på någon äldre person som satt längst fram. När jag satt där och tänkte på om den äldre personen var en man eller kvinna, blev jag helt plötsligt väldigt trött.