Dj’s

Dj Kojak

Dj Kojak blev känd redan år 2000 då han började släppa mixtapes som såldes runtom i hela Sverige. 2001 kom det klassiska mixtapet “A Kojak Moment” som var det första mixtapet som enbart innehöll exklusivt material från svenska akter, det såldes i över 1200 exemplar.

Sedan dess har han turnerat med Fattaru samtidigt som han själv spelat på otaligt många nattklubbar och barer i Sverige. När han spelar ute har han gärna med sig en gäst mc på micken. Idag har han en ganska bred musiksmak och spelar hiphop, soul, funk och rnb.

Nedan kan ni lyssna på och ladda ner en liveupptagning från Fredsgatan 12 i Stockholm från förra sommaren.

Dj Lickshot

Lickshot är född och uppvuxen i London där han varit dj åt Rolldeep Crew som är än av de bästa grimeakterna i England. Han har också spelat på en massa klubbar och piratradiostationer i London. Det var runt år 2002 som det man kallar grime startades i East London och Lickshot var bland de största och första namnen på hela scenen tillsammans med hans polare i Rolldeep.

Idag bor han i Stockholm och spelar frekvent på klubbar och barer. Han har under senaste året spelat mycket tillsammans med Marcus Price och resten av Safe House Staff på All Out Dubstep klubbarna som hålls i framförallt Stockholm men också ofta i andra städer. Han kommer alltid till klubben med de senaste grime låtarna direkt från London. Det är inte bara grime som Lickshot gillar att spela, man kan även höra han spela house vid tillfällen.

Nedan kan ni lyssna på och ladda ner en grime mix från 2008.

Marcus Price

Marcus Price är i mångas ögon känd som rapparen Mackan i Fattaru. Under de senaste åren har Marcus vid sidan om hans rap börjat producera egen musik och spela skivor. Han har som producent och dj börjat intressera sig mer för snabbare tempon som ghettotech och släppte 2007 två skivor med hans eget projekt Basutbudet som hyllades av kritikerna.

När han spelar ute på klubbar idag är det mycket egen producerad musik blandat med ghettotech, hiphop, dub och så klart skweee. Skweee är en ny musikstil med sina rötter i Sverige och Finland, två av pionjärerna heter Daniel Savio/Kool Dj Dust och Pavan som också driver labeln Flogsta Danshall som givit ut flera skweee skivor. Marcus spelar ofta mycket skweee och ni hittar honom frekvent på All Out Dubstep’s fester där han har ett eget golv tillsammans med hela Safe House Staff.

Nedan kan ni lyssna på och ladda ner en 32 min lång skweee mix från i år.

Leo Kristoffer Malmsten

Leo Kristoffer Malmsten är en av rapparna i Fattaru som liksom Marcus börjat producera sin egen musik de senaste åren. Större delen av Sexfemmans album “Grimaschmusik” producerades av Leo Kristoffer Malmsten som också var den som jobbade närmast och coachade Sexfemman genom hela skivan. När han inte sitter i studion och gör musik är han ofta ute på nån av Stockholms barer och spelar skivor.

När Leo Kristoffer Malmsten kommer för att spela skivor tar han ofta med sig sitt Sunset Beats Team som består av sångarna Gustav Karlström och Stevie Nii-Adu Mensah. Musiken blir blandad funk, soul och hiphop men så klart också med mycket beats och sång.

Magnum Coltrane Price

Redan 1988 släppte Magnum sin först skiva. Han sjöng, rappade och producerade allting själv, sedan dess har Magnum livnärt sig på sin musik genom att turnera med olika band och producera skivor. Han spelar bas i Funk Unit och har turnerat runt hela världen. Då han inte turnerar sitter han i studion eller så spelar han skivor ute på nån bar. Magnum är en riktig funklegend som fortfarande levererar sin funk i alla former. Nu senast har han startat sitt screw projekt som han kallar för ZillaTech. Ni kan hitta hans egna ZillaTech Radio som podcasts på iTunes.

Redan 2001 släppte Magnum sin första rapskiva på svenska då under namnet Rekordelig, sex år senare kom “Poängen” ytterligare en skiva med sång och rap på svenska. Nu är Magnum i slutfasen av två nya skivor, en med rock inrikting och en renodlad funk skiva, mer info om dem kommer. När Magnum spelar skivor blir det en skön blandning av funk, hiphop, rnb, och neosoul.

Lyssna och ladda hem ZillaTech’s podcasts på iTunes här.