Sexfemman

Sexfemmans debutalbum “Grimaschmusik” släpptes 25 mars 2009 .

Sexfemmans andra album “Favorit i repris” släpptes 1 juni i år.

Biografi

sexfemman_press22

Tjena! Roine här, ni kanske känner mig bättre som Sexfemman. Det har nu gått två år sedan vi senast språkades vid då jag släppte mitt debutalbum (Grimaschmusik 2009).

Sedan debuten har det skett en hel del förändringar både i mitt privatliv och rent musikaliskt. Jag har bytt arbete mot studier där min framtida titel lyder Retorikkonsult. Med inblick i retorikens värld har jag inspirerats av nya tillvägagångssätt i utformandet av mina raptexter, jag kommer nu att kunna manipulera mina lyssnare (ha ha). Även passionen för att skriva rent allmänt har väckts till liv och därför skriver jag nu min egen pressrelease. Jag har även prövat mina vingar när det kommer till att från grunden skapa en produkt på helt egen hand. Detta resulterade i 2 mixtapes (Fruängen Fixtape 1 & 2) som släpptes i slutet av 2010, där jag har producerat, skrivit, mixat och även stått för den grafiska biten.

Nu är jag alltså tillbaka med platta nummer 2. Med risk för att framstå som lite självgod vill jag benämna det som en favorit i repris, vilket också är titeln på mitt nya album.

”Favorit i Repris” är mitt andra album som ges ut på Fattarus label Slang Musik. Vad som skiljer denna platta från min förra är det betydligt fylligare och varmare soundet kontra det mekaniska och avskalade som färgade Grimaschmusik.

Formatet på låtarna är nu mer igenkännligt, mellan 3-4 minuter långa och låtarna innehåller denna gång även refränger. Jag har även tagit mitt textförfattande till en ny nivå, där jag bjuder mer på mig själv och där jag låter min humoristiska sida lysa igenom, med “Favorit i Repris” försöker jag göra en varm, lekfull och charmig platta.

Jag skulle vilja beskriva skivan som ett realistiskt rap race i ett välpaketerat Hip Hop format. Låtarna skildrar min aktuella situation som boende i Stockholm City. Jag berör vitt skilda ämnen som exempelvis en 32 år gammal students brist på ekonomiska tillgångar (”Situation Sexfem”), hur den här fantastiska kvinnan har gjort mig upp över öronen förälskad (”Han ba – Hon ba”), varför man borde kolla in mig (”Kolla in!”) och om mina grannar som gnäller över den höga musiken som spelas i min lägenhet (”Volym”).

Mina fantastiska vänner och begåvade producenter Marcus Price (känd från Fattaru, Basutbudet & nu även omtalad producent och DJ), Kristoffer Malmsten (känd från Fattaru, Ontario & som DJ) och Daniel Savio (Skweemusikens fanbärare) låter mig orera fritt över deras feta beats. Det bjuds på ett avskalat men samtidigt svängigt och varmt sound där Hip Hop och skwee smälter samman till en fantastisk hemmagjord sås, recept à la Sexfemman.

Plattan är som en familjemiddag, som jag gärna vill bjuda in dig till, där jag och mina nära och kära har försökt samsas i köket när vi har kryddat till det klassiska Hip Hop formatet, resultatet är hett som en jalapeno.

Mvh

Roine/Sexfemman